Skip to main content

Pol Waters

Ik ben Pol Waters en ben 71 jaar oud.

Ik werk al 36 jaar als HBO-Maatschappelijk Werker en ben breed geschoold met onder andere een Vervolg Opleiding tot Senior Maatschappelijk Werker.
Ik werk vasthoudend en met m’n hart naar cliënten toe en richt me vooral naar mensen die problemen ervaren in zelfsturing, zelfkennis en sociale vaardigheden en om te bevorderen dat zij zich gaandeweg beter staande kunnen houden in deze ingewikkelde maatschappij.
Daarvoor gebruik ik 3 benaderingen, namelijk eerst de materiële en financiële problemen bestuderen en gezamenlijk proberen op te lossen en wanneer er eenmaal vertrouwen en ruimte komt in de onderlinge samenwerking, bespreek ik waardoor tegenslagen in het leven zijn gekomen en hoe daarover beter tot zelfinzicht te komen.
Wanneer de cliënt gaandeweg beter zelfinzicht ontwikkelt komt de fase van het verbeteren van sociale vaardigheden, zodat er ook weer beter gestart kan worden met het vinden van bijvoorbeeld werk, goede vriendschappelijke contacten en een beter welbevinden.
IK ben vriendelijk en graag bereid om het levensverhaal van je te horen en te bespreken en kan richting geven aan inzichten en vaardigheden die noodzakelijk zijn om op een prettige manier in het leven te staan.
Doordat ik jarenlang in dit mooie vak werkzaam ben, heb ik ook als Wmo Individueel Begeleider in de regio Lochem en Zutphen, een breed netwerk opgebouwd aan contacten waardoor ingewikkelde problematieken met instanties met voldoende kennis begeleid kunnen worden.
Naast dat ik doorgaans huisbezoeken afleg, kan ik ook in de spreekkamer op mijn huisadres cliënten ontvangen.