Skip to main content

Hans Roem

Mijn naam is Hans Roem en ik ben geboren in 1959. Op mijn 18e ben ik de verpleging ingegaan en heb gedurende mijn verpleegkundige carrière in heel veel facetten van de gezondheidszorg gewerkt. De laatste jaren ben ik werkzaam in verschillende vormen van thuiszorg: als verpleegkundige in de reguliere thuiszorg, coachen van thuiszorgteams, zorgcoördinator in au-pair-thuiszorg en in de ambulante psychiatrie.
Mijn doel is: als verpleegkundige hulp bieden bij complexe, psychische en psychiatrische zorgvragen in de thuissituatie. Het klinkt daarbij als een cliché, maar dat is het niet: mijn passie ligt in het stimuleren van mensen, zodanig dat men zelfstandig en op een prettige manier het leven na een verstoring daarvan weer kan oppakken.
Deze verpleegkundige hulp is heel breed en kan bestaan uit helpen in praktische zaken, het op één lijn krijgen van diverse instanties tot begeleiding bieden in een behandelingstraject. Dit kan heel klein zijn: hulp in een ietwat wankele situatie, waarbij een luisterend oor en wat kleine duwtjes in de goede richting voldoende kan zijn. Het kan ook wat groter zijn: dat door deze hulp een opname of crisis voorkomen kan worden.
Hier ben ik goed in! Ik ben een doener, doorzetter en een netwerker. Bij problematische, ingewikkelde situaties krijg ik net dat kleine beetje meer voor elkaar.
Ik werk in de rayons Zutphen en Doetinchem.